DEORAN

BETYR GJENSIDIG FORSTÅELSE (FULANI)

Deoran er et musikalsk/poetisk samarbeid som består av 
Adama Barry: musiker, forteller, danser og komponist, – opprinnelig fra Burkina Faso i Vestafrika og Anneke Bjørgum: dramatiker, oversetter, forteller og prosjektleder – opprinnelig fra Bergen i Norge. Deoran ble dannet i år 2000.

Er av nomade- og gjeterslekten fulani / fulbè. Han lærte å spille og lage duliaru- fløyte og å fortelle av bestefaren da han var barn. Han forvalter og fornyer kulturarven gjennom musikk, fortelling og historier fra scene. Han hadde gjennom mange år sitt eget fortellerprogram på Radio Nationale de Burkina. Skuespilleropplæring og erfaring i ‘Troupe Théâtrale de Radion Nationale de Burkina’ og ‘Théâtre de la Fraternité’ under nå avdøde Jean-Pierre Guingané, samt Stein Winge, og på Nationaltheatret.

ADAMA BARRY

Musiker – Komponist – Danser – Fortelller

ANNEKE BJØRGUM

Poet – dramatiker – forteller

Debuterte som forfatter i 1996 med teaterdiktet VED FOTEN AV FJELLET SLUTTER HUNDENE Å GJØ (2.utg 1997). Anneke har og gitt ut noveller, poesi og skrevet teaterstykker. I år 2002 mottok Anneke både Hordaland fylkeskommunes kunstnerstipend og Bergen kommunes kulturstipend. I prosjektet EN RULLANDE SKATTEKISTE var Anneke fortfatter. mer info kommer….

DEORAN – GJENSIDIG FORSTÅELSE

DEORAN – GJENSIDIG FORSTÅELSE