sagene18-10-13

Et unikt møte mellom to nomader (fra Irak og Burkina Faso) som med stor spilleglede (og god assistanse) opptrer sammen for første gang med fløyter, oud++, perkusjon, sang – og fortelling + en overraskelse eller flere!

I barne-/familieprogrammet av Som Svaler er fokus lagt på vandrende instrumenter, såsom trad. kinesisk fløyte, trad. fløyte fra Nepal, trad. meksikansk leirfløyte (alt spilt av Adama Barry som er forestillingens hovedkunstner) samt musikernes egne tradisjonelle instrumenter. Og ikke minst norsk munnharpe som spilles av en nomade fra Burkina Faso.Flere fortellinger inngår i forestillingen, både med og uten dans. Vi har et resevoir av fortellinger vi velger fra på sparket når vi står overfor publikum ut fra barnas alder og sammensetningen av publikum ellers. Barna danser med til slutt og kan etterpå få prøve noen av instrumentene. Det blir lagt opp til spørsmål og kort, åpen, samtale etter familieforestillingen.

Forestillingen blir vist i samarbeide med Sagene Internasjonale og Flerkulturell Frivillighetssentral (SAIFF)

Medvirkende kunstnere:

Adama Barry: fløyter, hoddu og djurken (3- og 1-str. nomadegitar), munnharpe, vokal! (bisa, fulani, fransk), fortelling, dans mv (afrikansk ny-norsk)
Solo Diarra: perkusjon, vokal (djula)
Spesiell gjest: Shwan Waled: oud, vokal (arabisk)
Anneke Bjørgum: fortelling, oversettelse, dans, kor

Produsent: Ingeborg Anna Wergeland

Støttet av Oslo kommune